Ingrediënten Informatie Nederland en V.A.P


Ingrediënten Informatie Nederland (INN)
Gezondheid is voor veel mensen een steeds belangrijker thema geworden. Maar wat als “de” gezondheid hapert en je te maken krijgt met een voedselallergie. Wij hoeven u niet toe te lichten dat allergische aandoeningen wereldwijd steeds vaker voorkomen. Ze vormen meer en meer een probleem voor de volksgezondheid.

Alleen al in Nederland heeft ongeveer 25 procent van de bevolking last van een allergie. Van dit percentage heeft twee tot drie procent van de volwassenen een voedselallergie. Voedselovergevoeligheid kan voor deze groep mensen zeer vervelende gevolgen hebben. Voor menigeen begint dan een zoektocht naar betrouwbare voedingsinformatie en het lezen van veel etiketten. Maar wat als het geen voorverpakt product is en het geen voedingsinformatie bevat?

De Vereniging van Allergie Patiënten (V.A.P.) en Ingrediënten Informatie Nederland (IIN) hebben elkaar gevonden en willen kennis met elkaar delen op het gebied van voedingsinformatie en ondernemers/ producenten ontzorgen op dit gebied.

Nieuwe wet allergenen
Per 13 december 2014 is de nieuwe Europese wet Verstrekking voedselinformatie aan consumenten in werking getreden. Vanaf die dag moeten producenten hun ingrediëntendeclaratie op orde hebben. Uit ervaring kunnen wij stellen dat het “juist en volledig” op orde brengen en houden voor menig producent een gigantische klus is.

De oplossing van IIN
Ingrediënten Informatie Nederland biedt een softwareoplossing, waarbij er een koppeling wordt gemaakt tussen productleveranciers en de (eind)bereider van voedingsproducten. Alles in één digitale omgeving. Daarmee is IIN dé oplossing voor het verstrekken van allergeneninformatie en informatie over voedingswaarden en E-nummers voor niet voorverpakte producten. Het maakt voor IIN niet uit of het gaat om een grote productie-omgeving, horecaonderneming, cateraars, bakkers of slagers. Wij kunnen en willen hen ondersteunen.

Toegevoegde waarde voor V.A.P.
Doordat een bereider van voedingsproducten gebruik maakt van de softwareoplossing van IIN is hij in staat u als consument te voorzien van de juiste en gewenste voedingsinformatie. Dit doen wij door de productspecificaties op orde te houden en te valideren voor de onderneming. Op deze manier mag u er op vertrouwen te beschikken over de juiste en laatste informatie met betrekking tot niet voorverpakte producten, waarbij de ondernemer kan doen waar hij goed in is.